“Ik denk dat de coaching voor iedereen die twijfels heeft over zijn kunnen echt nuttig is”


 

Wendy Versluis werkt sinds juni 2020 als medisch secretaresse op de dienst nucleaire geneeskunde en de dienst PET CT van ZNA Jan Palfijn. Daarnaast werkt ze binnen de werkgroep Radiologie mee als applicatiebeheerder Nucleaire Geneeskunde voor de HIX-omgeving.

Hoe ben je bij de Talentlab-coaches terechtgekomen?

“Je kan er bijna niet omheen: de Talentlab-posters in de gangen, de banner op Digihuis ... Ik werd nieuwsgierig naar wat het juist inhield. Het sprak mij aan omdat ik altijd graag het onderste uit de kan wil halen, voor mezelf, maar ook voor de patiënten, collega’s en diensten waar ik mee samenwerk.”

Wat heeft jou overgehaald om de stap te zetten?

“Ik werk op een heel fijne dienst met leuke collega’s. Ik merkte wel dat er voor mezelf en voor de dienst een aantal verbeterpunten waren qua digitalisering. Daarin zocht ik voor mezelf naar handvaten. Waar liggen die verbeterpunten juist? Welke richting wil ik uit? Wat vind ik interessant?”

Wat heeft de coaching voor jou betekend?

“Het was een stevige zelfreflectie. Voor mij is het nu duidelijk waar mijn talenten en aandachtspunten liggen. Ik weet ook beter waar ik energie van krijg en wat mij energie kost. De coaching had voor mij geen carrièreswitch als doel, maar gaf me wel een idee waaraan ik kan werken en welke kant ik nu juist uit wil.”

Waar keek je naar uit? Waar was je bang voor?

“Ik keek ernaar uit om uit te zoeken wat voor mij boeiende zaken zijn om naartoe te werken. Ik was bang dat de coaching gericht was op een switch, terwijl dat voor mij niet de bedoeling was. Ik heb een erg leuke job en er valt binnen mijn functie nog veel te halen. Daar lag voor mij de focus op.”

Welke tip kan je meegeven aan collega’s?

“Voor de mensen die twijfelen om het te doen of twijfels hebben of het wel waardevol genoeg is: het is echt de moeite om er je tijd in te investeren. Ik denk dat de coaching voor iedereen die twijfels heeft over zijn kunnen, of over zijn loopbaan, echt nuttig is.“

Wat is je verdere ambitie binnen ZNA?

“Op korte termijn ga ik proberen de ontwikkeling van de dienst binnen de nucleaire geneeskunde zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook  gaan we ons inzetten om de overgang naar HiX zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen.”

Laatste update op: 08-02-2023