17 oktober is het Dag tegen Kanker

14/10/2019

Donderdag 17 oktober is het Dag tegen Kanker. Verschillende ZNA-ziekenhuizen organiseren op die dag activiteiten: 

 

 

 

 

 

 

  • in ZNA Hoge Beuken krijg je advies en hulpmiddelen rond rouw- en verliesverwerking. Je kan een ontspannende handmassage of voetbadje krijgen in de consultatieruimte, van een fruitsmoothie proeven en tips en tricks krijgen over gezonde voeding. Alle activiteiten vinden plaats op aan de inkomhal tussen 10.00 u. en 16.00 u.
     
  • de patiënten van afdeling 4C in ZNA Middelheim krijgen fruit. Ook krijgen de patiënten van het oncologische dagziekenhuis schoonheidsproducten en worden er handmassages gegeven in de centrale inkomhal.
     
  • in ZNA Stuivenberg krijgen patiënten een goodiebag met verzorgingsproducten. Ook kan je gezellig samenzijn in het vlinderhuis (afdeling D4) met een hapje en een drankje. Voor de patiënten van afdelingen D4 en C4 worden er pannenkoeken gebakken.
     
  • in het oncologisch dagziekenhuis van ZNA Jan Palfijn is er een tentoonstelling waar creatieve oncologiepatiënten hun kunstwerken aan het grote publiek kunnen tonen. Je kan de hele week de tentoonstelling bezichtigen tijdens de openingsuren van het dagziekenhuis. Patiënten krijgen ook zakjes met letterkoekjes die woorden als ‘hoop’ vormen. Ook worden er extra dessertjes uitgedeeld voor de patiënten van de hospitalisatieafdeling 5B en het oncologisch dagziekenhuis.

In alle bovenstaande sites kan je een geel lintje krijgen aan de infostand in de inkomhal. Dit lintje staat symbool voor solidariteit.


De vaste vrijwilligers staan in de inkomhal ook paraat voor patiënten maar ook voor alle mantelzorgers en betrokken kinderen. Ze bieden een luisterend oor, geven meer informatie en verwijzen door indien nodig.

Laatste update op: 14-10-2019