Drie jaar corona in ZNA

13/03/2023

Deze week is het exact drie jaar geleden dat we in ZNA de eerste COVID-patiënt opnamen. Toen, in 2020, had niemand kunnen voorspellen welke gezondheidscrisis ons te wachten stond. Als zorgorganisatie maakten we deze crisis vanop de eerste rij mee.

Gedurende de hele crisis konden we rekenen op de niet-aflatende inzet van elke ZNA-collega. Verpleegkundigen, artsen, ondersteunende diensten: ze gingen samen de strijd aan tegen één gemeenschappelijke vijand

Digitale terugblik

Als blijvend bewijs van die inspanningen, stellen we met trots onze digitale terugblik op 3 jaar corona in ZNA voor. We blikken terug op een periode waarvan we nog steeds moeilijk kunnen geloven dat we ze echt hebben meegemaakt. En al even ongelofelijk, is dat corona nu al 3 jaar onze nieuwe realiteit is.

Wendbaar en solidair

We kijken met enorme bewondering naar alle zorgverleners overal ter wereld en in ZNA in het bijzonder. De wendbaarheid en solidariteit in onze organisatie hebben ons allemaal op een positieve manier verbaasd. Het zijn twee eigenschappen die in alle verhalen in dit boek terugkomen. Meer dan een herinnering aan een zware, moeilijke periode, is dit dan ook een bewijs van hoe flexibel, warm en solidair wij als zorgverleners zijn. Dit digitale boek is een eerbetoon aan elke zorgverlener, en elke ZNA-er in het bijzonder.

>> Download het digitale boek (43 MB)

 











Foto's © Isabel Corthier

Laatste update op: 14-03-2023