Leer over obesitas met interactieve AI-muur!

16/01/2024

Vanaf 1 februari kan je in ZNA Cadix meer te weten komen over obesitas als chronische ziekte dankzij artificiële intelligentie. Je vindt er de eerste twee weken van februari een interactieve AI-muur, die je aan de hand van 6 'touch points' kennis laat maken met verschillende aspecten van obesitas.

Hoe werkt de muur?

De muur gebruikt een slimme camera en beamer om beelden te delen met voorbijgangers. Mascotte Sam nodigt je uit om dichter bij het scherm te komen, waarna een virtuele wereld opengaat. Je ziet je eigen silhouet en al je bewegingen worden weerspiegeld. Vervolgens kan je een van de zes touch points aanraken en zo meer leren over obesitas als chronische ziekte.

Obesitas

Obesitas is een chronische ziekte, waarbij het lichaam anders reageert dan bij mensen zonder overgewicht. Dat maakt het soms moeilijk om op eigen initiatief af te vallen. Onder meer je hormoonhuishouding, erfelijke factoren en bepaalde medicatie spelen daarbij een rol.

Infomoment en symposium

Voor patiënten die zelf last hebben van obesitas of overgewicht, organiseert het ZNA Obesitascentrum op 8 februari een infomoment in ZNA Cadix. Je maakt kennis met het team en ontdekt hoe ze jou kunnen helpen je overgewicht aan te pakken. 

Schrijf je in voor het infomoment.

Voor huisartsen en verwijzers is er op 3 februari een symposium over het verleden, heden en de toekomst van het ZNA Obesitascentrum.

Schrijf je in voor het symposium

Het ZNA Obesitascentrum

Meer informatie over het ZNA Obesitascentrum vind je op deze pagina. Je vindt op die pagina ook het nummer om rechtstreeks een afspraak te maken.

 

Gesteund door 


 

 

Disclaimer

De informatie op de AI-muur is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld om op zichzelf te worden gebruikt zonder specifiek medisch advies van zorgverleners. De AI-muur is ook niet bedoeld om medische producten te promoten, medisch advies te geven of specifiek advies van je eigen zorgverleners te vervangen. 

Laatste update op: 19-01-2024