Nieuwe algemeen medisch directeur aangesteld

17/05/2016
Katrien Bervoets - Algemeen Medisch Directeur ZNA
De Raad van Bestuur ZNA heeft zopas zijn goedkeuring gegeven aan de aanstelling van dr. Katrien Bervoets als algemeen medisch directeur ZNA. Zij volgt in deze functie dr. Marc Geboers op die einde mei overstapt naar een topfunctie bij koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.

 

Dr. Katrien Bervoets is staflid van de dienst Intensieve Zorg van ZNA Middelheim en Voorzitter van de Medische Raad sinds 2014. 

Dr. Bervoets studeerde af als arts aan de Vrije Universiteit Brussel in 1997, waarna ze zich specialiseerde in de interne geneeskunde. In die tijd liep zij ook stage bij ZNA Middelheim.
Aansluitend behaalde zij in 2005 een postgraduaat in de intensieve zorg aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) bij professor dr. J.-L. Vincent. 
Dr. Bervoets is sindsdien werkzaam op de dienst Intensieve Zorg van ZNA Middelheim.

Zij is 44, gehuwd, moeder van 4 kinderen en woonachtig in Mechelen.
‘Ik heb me steeds sterk betrokken gevoeld bij de werking van het ziekenhuis’, aldus dr. Bervoets, ‘ik maak dan ook al sinds 2006 deel uit van de Medische Raad. Dat ik nu de kans krijg om in ZNA mee het medisch beleid vorm te geven, is tegelijk een grote eer en een enorme uitdaging waaronder ik mijn schouders zal zetten in samenwerking met het directiecomité en in overleg met alle ZNA-artsen.’

CEO Wouter De Ploey zegt: ‘Ik verwelkom met veel trots deze ervaren arts in mijn team; samen hebben we tal van uitdagingen voor ons liggen, denk maar aan de JCI-accreditering, de samenwerking met Antwerpse ziekenhuizen, het EPD, het Nieuwbouwziekenhuis… Ik ben ervan overtuigd dat Katrien in elk van deze dossiers van enorme meerwaarde voor ZNA kan zijn.’
Katrien Bervoets start in haar nieuwe functie van algemeen medisch directeur op 1 juni.
Intussen is dr. Didier De Surgeloose aangesteld als voorzitter van de Medische Raad.
 

 

Laatste update op: 10-06-2016