Oorlog in Oekraïne: ZNA helpt

07/03/2022

De oorlog in Oekraïne laat niemand koud. In amper 1,5 week tijd werden talloze hulpacties opgezet. Ook ZNA wil de getroffen burgers helpen. Daarom werken we samen met het Rode Kruis en andere internationale hulporganisaties en houden we ons klaar om oorlogsslachtoffers op te vangen als de federale overheid dat vraagt. We ondersteunen ook onze Oekraïense en Russische medewerkers zo goed mogelijk. Want een oorlog kent alleen maar verliezers.

Structurele hulp

Omdat ZNA er zeker van wil zijn dat de hulpgoederen aansluiten bij de noden van de bevolking en dat zo veel mogelijk mensen geholpen worden, werken we enkel samen met internationale hulporganisaties zoals het Rode Kruis. ZNA kan niet ingaan op particuliere initiatieven. Hoe graag we dat ook zouden willen en hoe lovenswaardig die initiatieven zijn, we willen er zeker van zijn dat de goederen die we leveren effectief ter plaatse geraken. Zo helpen we structureel, met een maximale impact en op gecoördineerde wijze.

Zelf helpen?

Wil je zelf iets doen? Weet dan dat momenteel enkel afgesproken hulpgoederen getransporteerd en gedistribueerd worden. De Oekraïense ambassade in België coördineert mee de internationale acties en kan je vertellen wat van pas komt.

Laatste update op: 07-03-2022