ZNA Obesitascentrum Kind & Jeugd krijgt RIZIV-erkenning

06/12/2023

Het ZNA Obesitascentrum Kind & Jeugd heeft officieel de RIZIV-erkenning gekregen als Pediatrisch Multidisciplinair Obesitas Centrum (PMOC) in België. Dat betekent dat vanaf 1 december de zorg voor kinderen en jongeren met obesitas voor een groot deel terugbetaald wordt.

Wat wordt terugbetaald?

Vanaf 1 december verandert er heel wat in de zorg voor kinderen en jongeren met obesitas:

  • Ga je als jongere (2 tot 18 jaar) naar een diëtist in het kader van overgewicht of obesitas? Dan is dat vanaf nu terugbetaald door het ziekenfonds. Je betaalt zelf niets meer.

  • Heeft obesitas een grote impact op je gezondheid? Dan kan je rekenen op terugbetaling  voor de psycholoog en diëtist op het ‘tweede zorgniveau’. Dat wil zeggen: in een van de 21 gespecialiseerde Pediatrische Multidisciplinaire Obesitas Centra (PMOC).

SLIM-programma 

In het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis kregen kinderen en jongeren met obesitas al langer begeleiding met het SLIM-programma. SLIM staat voor Sport, Leefstijl, Individueel en Motivatie. Met een individuele en persoonlijke aanpak, staat het multidisciplinaire team van artsen, diëtisten, verpleegkundigen en psychologen klaar om kinderen en jongeren te helpen en te begeleiden naar een gezond leven.

Meer info over het SLIM-programma en het ZNA Obesitascentrum Kind & Jeugd vind je op deze pagina

Laatste update op: 06-12-2023