Revalidatie na kanker

Herstel en Balans 

ZNA Middelheim ontwikkelde in samenwerking met het Nederlandse Integraal Kankercentrum een revalidatieprogramma dat kankerpatiënten helpt omgaan met klachten zowel tijdens als na de kankerbehandeling. ZNA Middelheim is een van de vier centra in Vlaanderen die voldoen aan de strenge eisen van de Stichting Herstel en Balans. Lees meer

 

Hydrotherapie


Hydrotherapie


Bij hydrotherapie worden oefeningen gedaan in een warm zwembad. Zo gaat de therapie de inactiviteit tegen die ontstaat door de ziekte en de behandeling en de daarbij horende vermoeidheid (een van de belangrijkste klachten van kankerpatiënten). Het therapieprogramma kan de vermoeidheid niet wegnemen, maar leert de deelnemers om ermee om te gaan en stimuleert zo ook het zelfvertrouwen.

 

Aquagym

Aquagym is een groepsprogramma met ruimte voor individuele ontwikkeling. De bewegingsactiviteiten in het water zijn niet gericht op prestaties, maar vooral op positieve ervaringen. De training bestaat uit 10 sessies van een uur, één keer per week. Het doel is de uithouding, ademhaling, lenigheid, kracht en beweeglijkheid te verbeteren en de stress te verminderen.

Laatste update op: 23-11-2023