ZNA en KOCA slaan de handen in elkaar voor een inclusief stagetraject

In februari en maart loopt Frederick 6 weken lang stage in de keuken van het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg. Frederick is een student van het Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen (KOCA).De samenwerking was over de hele lijn een succes! “Frederick lag goed in groep. Hij doet het uitvoerend werk in de keuken, onderhoud, bediening … heel goed. Afhankelijk van aan wie je het vraagt, schept hij grote tot net voldoende porties”, lacht Pieter Goedemé, bedrijfsleider in het Psychiatrisch Ziekenhuis.

De school is dan weer erg tevreden met het restaurant als stageplek. “De werking van het restaurant ligt helemaal in lijn met onze visie op inclusie en is een uitstekende plek om vaardigheden te oefenen.”

Krokodil eten

Frederick zelf voelt zich helemaal op zijn gemak in de fijne keukenploeg. Kip in stukken snijden is dan weer niet zijn lievelingsactiviteit. “Maar net zoals andere minder leuke dingen in het leven, hoort dat erbij.” Omgaan met en nieuwsgierig zijn voor smaken kreeg hij van thuis uit mee. “Het meest exotische dat ik al at, is krokodil.”

Rolmodel

Frederick zit nu in het 5e jaar en zal volgende jaar nog een extra jaar volgen om zijn vaardigheden en ervaring in grootkeukens te versterken. Wie weet kan hij dan later hulpkok of chef-kok worden. Chef-kok Patricia van de keuken in ZNA is alvast een rolmodel voor Frederick! Een grote dankjewel aan Patricia en haar team voor de begeleiding.

Over KOCA

KOCA is een school voor jongeren met leermoeilijkheden. De school is gespecialiseerd in doofheid en slechthorendheid, autismespectrumstoornissen, spraak-taalontwikkelingsstoornissen en leer- en gedragsmoeilijkheden. Meer info op www.koca.be.
Het keukenteam van het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg, met op de voorste rij rechts chef-kok Patricia, en op de achterste rij als tweede van rechts stagiair Frederick.Laatste update op: 20-03-2024