De ZNA Flexpool: voor verpleegkundigen die houden van afwisseling

De arbeidsmarkt evolueert en ZNA groeit mee. Zo werd recent de nieuwe ZNA Flexpool opgericht. “We zien de nood aan flexibiliteit en afwisseling bij verpleegkundigen”, zegt Margot De Bruyn, die als medewerker rekrutering en selectie het nieuwe project mee op de rails zet. “Anderzijds kunnen flexibele opdrachten ons ook helpen om tijdelijke noden in te vullen op afdelingen.” De flexpool is een nieuw team in ZNA. De verpleegkundigen in de pool kunnen ingezet worden op tijdelijke projecten van minstens 1 en maximaal 6 maanden. Ze werken op dezelfde afdelingen als de huidige mobiele equipes, maar hun opdrachten zijn van langere duur.

Flexibiliteit én zekerheid

“De flexpool heeft een paar duidelijke voordelen voor verpleegkundigen. Het duidelijkste voordeel is natuurlijk de afwisseling en flexibiliteit, mét de zekerheid van een vast contract. Je kan mee bepalen waar je aan de slag wilt, binnen de beschikbare mogelijkheden, en leert veel bij door op verschillende locaties en disciplines te werken.” En niet onbelangrijk: in ruil voor die flexibiliteit zijn er ook financiële voordelen aan verbonden. Je krijgt een vaste bruto premie en een dienst-GSM.

Ook het ziekenhuis plukt de vruchten van zo’n flexibel systeem. “We zijn minder afhankelijk van externe medewerkers. Het is een groot voordeel als mensen het ziekenhuis en de systemen al kennen. De pool helpt ons om tijdelijk overbelaste afdelingen te helpen. We vermijden te veel overuren en de uurroosters van de vaste medewerkers kunnen stabieler blijven.”

Vast aanspreekpunt

De aanwervingen voor de Flexpool zijn net gestart. In eerste instantie zoekt ZNA 10 verpleegkundigen en 1 afdelingshoofd. “Dat afdelingshoofd zal de hele flexpool coördineren, feedbackgesprekken voor en na elke opstart of verlenging voorzien … Het is een vast aanspreekpunt doorheen alle wisselende projecten. Elke nieuwe flexverpleegkundige krijgt natuurlijk ook de nodige inwerktijd en begeleiding. Daarnaast kan het afdelingshoofd ook inspringen op afdelingen die tijdelijk zonder hoofd vallen.”

Meer info en solliciteren

Ben jij zelfstandig en flexibel? Sta je sterk in je schoenen? En hou je wel van wat afwisseling? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures voor de Flexpool.

 

Laatste update op: 13-04-2023