Welkom bij ZNA Joostens

Topzorg voor ouderen met dementie vormt de rode draad binnen ZNA Joostens.

Enerzijds is er de afdeling psychogeriatrie waar patiënten met een of andere vorm van dementie worden opgenomen. We observeren, stellen een diagnose, behandelen en begeleiden hun revalidatie.

Anderzijds wonen er in het woonzorgcentrum van ZNA Joostens een 200-honderdtal senioren met verschillende graden van dementie samen in 12 leefgroepen. Het zwaartepunt van de ZNA-zorg in Zoersel ligt vooral op het bieden van comfort en gemoedelijkheid eerder dan op medicatie.

ZNA Joostens kreeg recent van het Vlaams Ministerie van Welzijn de erkenning  voor de opvang van personen met jongdementie. Sinds 7 juli 2019 kunnen 12 personen met jongdementie er verblijven.

Om dit te realiseren, kunnen we rekenen op een team van deskundige medewerkers. Daarnaast bouwen we ook een geïntegreerde vrijwilligers- en familiewerking uit.

Direct naar:

Infonamiddag

Elke 2de vrijdag van de maand organiseren we een infomiddag waarin er uitvoerig toelichting wordt gegeven over onze instelling en de doelgroep patiënten/residenten. Je krijgt een rondleiding door de site , je vragen worden beantwoord en er is mogelijkheid om vrijblijvend  in te tekenen op de wachtlijst. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

De infomiddag start telkens om 13.00 u. en gaat door in de Robert Joostenszaal (route28).

Het Ontdekkingspad van Joost

Op 21 maart 2019 openden ZNA Joostens en KWB Sint-Antonius het Ontdekkingspad van Joost.
Dit ontdekkingspad maakt deel uit van het park van ZNA Joostens in Zoersel. Het kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen KWB Sint-Antonius en ZNA Joostens en heeft als doel kinderen en volwassenen aan te zetten tot meer beweging.

Door op een speelse wijze allerlei opdrachten uit te voeren zijn jong en minder jong actief bezig, krijgen ze informatie over de natuur en worden ze ook gesensibiliseerd om bewust met de natuur om te gaan.

Kom en ontdek het Ontdekkingspad van Joost!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de SP-Psychogeriatrie van ZNA Joostens?

>> Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

Ons hart klopt voor u!

ZNA Joostens draagt voortaan het ‘Ons hart klopt voor u’-label.

Dit label wordt uitgereikt door Zorgnet-Icuro aan woonzorgcentra die kwaliteitsvolle, betrouwbare zorg garanderen en zich met hart en ziel voor hun bewoners inzetten.

Precies zoals in ZNA Joostens!

Lees er meer over

Bezoekregeling vanaf 01/02

 • Maximaal één bezoeker per dag, per bewoner/patiënt. De minimum leeftijd is 16 jaar.
 • Bezoek is mogelijk door 2 vaste bezoekers die geregistreerd worden voor een periode van 14 dagen, van de 1ste tot de 15de en van de 16de tot de laatste dag van de maand.
 • We vragen om de namen door te geven aan het afdelingshoofd per mail of per telefoon.  De contactgegevens kan u onderaan terug vinden.
 • De bezoekuren zijn tussen 13u00-17u00.  
 • Iedereen die het huis betreedt draagt ALTIJD een chirurgisch wegwerp mondmasker dat hij/zij meebrengt. Het is niet meer toegelaten een stoffen mondmasker te dragen. Het masker wordt correct gedragen door mond én neus te bedekken.
 • Elke bezoeker is verplicht zich te registreren via een registratieformulier. Dit formulier vind je terug aan de ingang van elke afdeling of via onderstaande link. Het ingevulde formulier steek je in de daarvoor bestemde brievenbus aan de ingang van die afdeling. Deze informatie wordt uitsluitend gebruikt in het kader van contact tracing. 
 • Bezoek op de kamer is mogelijk mits het dragen van een chirurgisch mondmasker door de bezoeker én de bewoner/patiënt. Om een goede ventilatie te garanderen is het nodig om tijdens je bezoek de deur en de raam van de kamer open te zetten. Bezoek in de dagzalen is niet toegestaan.
 • Het is niet toegelaten om in het huis te eten of drinken.
 • Het ophalen of terug brengen van de was gebeurt tijdens de bezoekuren mits het naleven van de hierboven beschreven richtlijnen.

Onze kwaliteit

Dynamisch, multidisciplinair team

Kwaliteitsvolle zorg

Efficiënte dienstverlening

Contact

Algemeen:
03 384 56 06
Adres:

Kapellei 133 
2980 Zoersel

Bezoekuren:

13.00 u. - 19.30 u.

Woonzorgcentrum: doorlopend

Wat denk je van een complimentje?

Ben je tevreden over onze zorgverlening? Wil je onze medewerkers een hart onder de riem steken?

>> Schrijf dan iets op onze complimentenmuur

Bereikbaarheid

Auto
ZNA Joostens ligt op de Kapellei 133 te Sint-Antonius-Zoersel. Dit is de verbindingsweg van Antwerpen naar Turnhout.
Openbaar vervoer
Bussen met haltes in de buurt zijn: 410 (Antwerpen - Turnhout) en 412 (Antwerpen - Sint-Job in ’t Goor).

Voorzieningen

 • Pedicure
 • Radio/TV/Telefoon
 • ZNA Hotspot
 • Tuin
 • Cafetaria
 • Bibliotheek
 • Kapper
 • Maaltijden op de kamer

Ombudsdienst

Ombudsmedewerker

Kapellei 133

2980 Zoersel

03 280 80 82 keuzetoets 2

[email protected]


Openingsuren

op afspraak

Laatste update op: 07-05-2021