Revalideren in ZNA Sint-Elisabeth

Na bijna iedere operatie begint het echte werk: revalideren. Het team van het ZNA Sint-Elisabeth ziekenhuis stippelt voor al zijn patiënten het juiste revalidatietraject uit en begeleidt hen met plezier. Ik ben David Tidy, een man van 58 jaar. Ik woon al 23 jaar in Antwerpen. Mijn heupbeen was helemaal versletenen moest daarom in een ander ziekenhuis vervangen worden. Vijf dagen na de operatie ben ik naar dit revalidatiecentrum gekomen. Hier volg ik 2 uur fysiotherapie per dag.

Maar de patiënten volgen niet enkel binnen therapie. Met een begeleidertrekken ze geregeld de straat op. Daar nemen ze de tram, oefenen ze op de roltrap of maken ze een korte wandeling door het centrum. 

Het gaat goed zolang ik me concentreer. Je moet opstappen met je goede been en afstappen met je slechte been eerst. Ik moet goed nadenken. Soms vergeet ik dat ik een nieuwe heup heb. Dan ga ik met mijn slechte been eerst en dan heb ik pijn.
Ik ben heel blij met de revalidatie hier. Van vrienden in Engeland heb ik gehoord dat zij helemaal geen revalidatie kunnen volgen.  Na 4 of 5 dagen moeten ze thuis zelf oefeningen doen. De georganiseerde fysiotherapie is geweldig! Zo zal ik veel sneller genezen.

Laatste update op: 12-08-2021