PICU (Pediatrische intensieve zorg)

De dienst kinderintensieve zorgen, ook wel Paediatric Intensive Care Unit (PICU) genoemd, staat in voor gespecialiseerde zorg van kritisch zieke kinderen of kinderen met nood aan specifieke zorgen.

Kinderen worden 24 uur op 24 uur opgevolgd door een team van ervaren en gespecialiseerde mensen, zoals:

 

  • (kinder)intensivisten 
  • pediatrische verpleegkundigen
  • kinesitherapeuten
  • diëtisten
  • logopedisten
  • psychologen…

De dienst beschikt over de hoogtechnologische apparatuur om de noodzakelijke en persoonlijke zorg aan jouw kind te bieden.

Voor de diagnostiek en de behandelingen kan PICU steunen op de expertise van een uitgebreid team van onder meer supergespecialiseerde kinderartsen, kinderchirurgen, kinderorthopedisten, kinderradiologen, kinderoogartsen en NKO-artsen.

Om het verblijf op onze afdeling voor je kind zo draaglijk mogelijk te houden, besteedt de dienst kinderintensieve zorgen extra aandacht aan de begeleiding van ouders en is er de mogelijkheid tot bezoek door de leerkrachten van de ziekenhuisschool, kan er spelbegeleiding worden voorzien en zorgen de Cliniclowns voor afleiding.

Er is momenteel plaats voor zeven kinderen, waarbij ouders 24/24u bij hun kind op de kamer kunnen verblijven.

Door een nauwe samenwerking met de andere specialisten van het kinderziekenhuis garandeert de dienst een uitstekende opvolging van je kind na ontslag vanuit de PICU naar de afdeling kindergeneeskunde.

Laatste update op: 04-09-2018
Auteur(s): Team PICU (Pediatrische intensieve zorg)