Patiëntenparticipatie

Binnen ZNA zijn momenteel 2 initiatieven van patiëntenparticipatie genomen:

 • ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg richtte een patiëntenraad op en dit in het licht van de herstelvisie voor psychiatrische patiënten. De patiëntenraad is de spreekbuis voor de opgenomen en niet-opgenomen patiënten. Een hele meerwaarde voor het voeren van een herstelgericht beleid.

  >> Lees meer
   

 • Omdat het domein van de nefrologie vaak een chronische problematiek is, is menselijke begeleiding zeer belangrijk. Daarom richtte ook ZNA Nierkliniek een patiëntenraad op. 

  De patiënten kunnen daar aangeven wat ze belangrijk vinden, wat ze niet zo goed vinden, wat ze zouden verbeteren. In de patiëntenraad zitten een 14-tal leden die momenteel dialyse doen: zowel peritoneale als hemodialyse.  Het is zo dat er van elk dialysecentrum van ZNA iemand aanwezig is in de patiëntenraad omdat dan de communicatielijn zeer kort is tussen de patiënten en de raad en tussen verpleging en de raad.

  De patiëntenraad is een gestructureerde manier om hen de kans te geven om hun grieven, vragen, bedenkingen aan ons over te maken.

  >> Lees meer

Laatste update op: 14-07-2021