Je bent zwanger

Je bent zwanger en je komt naar ZNA

 

Hoe moet het nu verder de komende 9 maanden? Gaandeweg zullen er allerlei vragen bij je op komen. Hoe gaat dat nu precies, bevallen? En  zwanger zijn, hoe wordt dat gemonitord? Hoe vaak moet je op controle en hoe bereid je je voor? Wij vertellen het je graag. Bij ons kun je rekenen op volledige en veilige zorg. Onze verloskundigen staan voor je klaar. Niet alleen in het ziekenhuis maar ook bij je thuis.

Vanaf 8 weken na je laatste maandstonden kan je bij ons terecht voor een eerste afspraak, waarbij we de zwangerschap echografisch kunnen bevestigen. 

De artsen zullen je in samenwerking met de vroedvrouwen regelmatig zien tijdens het verloop van de zwangerschap en je kan ook terecht op onze infoavonden voor extra informatie over de bevalling en borstvoeding.

Tijdens de zwangerschap worden er verschillende screeningstesten uitgevoerd om je gezondheid en die van je kindje na te gaan.

Als het moment van je bevalling aangebroken is, word je op onze verloskamer opgevolgd door een deskundig team van vroedvrouwen, gynaecologen en pediaters.

Infomomenten

Wij organiseren bij ZNA Jan Palfijn infomomenten rond zwangerschap en bevalling.

Meer

Screeningstesten

Tussen 11 en 13 weken kunnen we tijdens de eerste grote echo je kindje al structureel nakijken en de nekplooimeting uitvoeren als je een risicoberekening voor syndroom van Down wenst. 

Meer

Laatste update op: 20-08-2019