Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde (MKA)

De specialisten van de dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie bij ZNA behandelen voornamelijk ziekten en afwijkingen in mond, kaak en aangezicht. Ze werken vooral na verwijzing door je eigen tandarts, orthodontist of huisarts, maar ook zonder verwijsbrief kan je bij hen terecht voor advies of behandeling.

De MKA-chirurgen voeren zowel kleine als grote correcties uit. Kleine correcties zoals: het verwijderen van (wijsheids)tanden, het behandelen van ontstoken wortelpunten en het plaatsen van tandimplantaten. Grote ingrepen kunnen onder meer kaakcorrecties, het behandelen van kaakbreuken en speekselklierchirurgie omvatten.

Contact

Contacteer ons

Je kan ons telefonisch bereiken via: 03 640 28 74

of via mail: [email protected]

Ons team

  • 4 MKA-chirurgen: dr. De Foer, dr. Snieders, dr. Van Kroonenburgh en dr. Weckx
  • Op de dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie werken ook twee algemene tandartsen, een orthodontist (beugeltandarts), en een kindertandarts:
    • 1 orthodontist (beugeltandarts): Lth. Verbeke 
  • 4 assistentes: Dorina, Mientje, Maria en Monique

Terugbetaling tandextractie

Ben je ouder dan 18 en jonger dan 53 en moet je een doorgebroken tand laten trekken? Hou er dan rekening mee dat je ziekenfonds deze tandextractie niet zal terugbetalen. Je arts vertelt je hoeveel je behandeling zal kosten.

Een afspraak maken

Telefoon: 03 640 28 74

Voor elke behandeling bespreken en plannen we je behandeling tijdens een intakeconsult. Breng bij deze afspraak volgende zaken zeker mee:

  • je verwijsbrief
  • je medicatielijst
  • een recente röntgenfoto van je gebit of kaak 

In uitzonderlijke, zeer dringende, gevallen kan je verwijzende tandarts rechtstreeks contact opnemen met de dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van ZNA om een kleine ingreep af te spreken zonder intakeconsult.

Laatste update op: 29-03-2024
Auteur(s): Team Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde (MKA)