Chemotherapie

Chemotherapie is een behandeling met celdodende geneesmiddelen – ook cytostatica genoemd. Deze middelen doden kankercellen door de groei ervan af te remmen of de celdeling te verstoren. Chemotherapie verspreidt zich via de bloedsomloop door het hele lichaam, met als doel zoveel mogelijk kankercellen treffen. Meestal wordt de chemotherapie toegediend via een bloedvat. Enkele antikankermedicijnen bestaan ook als tablet of capsule. Bij blaaskanker worden ook wel blaasspoelingen met chemotherapie gebruikt.

 

Chemotherapie is een behandeling met celdodende geneesmiddelen – ook cytostatica genoemd. Deze middelen doden kankercellen door de groei ervan af te remmen of de celdeling te verstoren.
Chemotherapie verspreidt zich via de bloedsomloop door het hele lichaam, met als doel zoveel mogelijk kankercellen treffen. Meestal wordt de chemotherapie toegediend via een bloedvat. Enkele antikankermedicijnen bestaan ook als tablet of capsule. Bij blaaskanker worden ook wel blaasspoelingen met chemotherapie gebruikt.

Laatste update op: 06-05-2024
Auteur(s): Team Oncologie