Anesthesie en Reanimatie

Anesthesie (ook wel: verdoving of narcose) is het vakgebied binnen de geneeskunde dat zich bezighoudt met verschillende vormen van verdoving, pijnbestrijding en de zorg bij een operatie, onderzoek of behandeling. De anesthesisten van ZNA werken dan ook niet uitsluitend op de operatiekamer.

Je treft hen in het ziekenhuis op de diensten Intensieve zorg en Spoedgevallen, de kraamafdeling en in het Pijncentrum. Vaak zijn zij aanwezig bij allerhande invasieve of vervelende onderzoeken op de diensten Gastro-Enterologie, Cardiologie en Radiologie.

De anesthesisten beschikken over verschillende mogelijkheden om je adequaat te verdoven. Vaak worden locoregionale technieken gecombineerd met een algemene verdoving. De anesthesisten van ZNA kiezen samen met jou de meest geschikte techniek waarbij ze, waar mogelijk, rekening houden met je persoonlijke voorkeur.

De klinische activiteiten van de anesthesisten kunnen onderverdeeld worden in 4 grote domeinen:

  • algemene verdoving
  • locoregionale verdoving
  • sedatie (lichte slaap)
  • pijnkliniek

Contact

Contact met een van onze artsen? Klik op de naam van een arts voor het telefoonnummer.

Onze kwaliteit

Door middel van zorgtrajectplanning kunnen de voorgeschreven onderzoeken zo gecoördineerd mogelijk doorgaan en dit op een tijdstip dat je past.

 

Medische vragenlijst

Laatste update op: 19-10-2021
Auteur(s): Team Anesthesie en reanimatie