Laboratorium voor Pathologische Anatomie PA2

Als je in een ZNA-ziekenhuis wordt opgenomen, zal je de anatoom-patholoog maar weinig aan je bed treffen. Toch is het Laboratorium voor Pathologische Anatomie PA2 een belangrijke dienst in het ziekenhuis.

Pathologie of ziekteleer, is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het diagnosticeren of vaststellen van ziekten of het onderzoeken van oorzaken en mechanismen van het ontstaan van ziekten.

Met de microscoop onderzoeken de pathologen cel- en/of weefselmateriaal van een patiënt om zo een diagnose te kunnen stellen.

 

Sinds 1 juni 2018 vormen de laboratoria pathologische anatomie van GZA Ziekenhuizen en ZNA één dienst. Door de bundeling van beide teams kan het labo een groter aantal onderzoeken uitvoeren. Deze integratie creëert ook meer ruimte voor innovatie en subspecialisatie.

Meer info over het Laboratorium voor Pathologische Anatomie PA2 vind je op hun specifieke website 

Deze website dient als onze gids voor aanvragers. Ze bevat alle nuttige info rond staalverwerking en de aangeboden technieken en diensten van het labo. We zijn een dynamische dienst, de website bevat dus regelmatig updates.

Laatste update op: 07-12-2020
Auteur(s): Team Laboratorium voor Pathologische Anatomie PA2