Borstkliniek - Coördinerend

 

‘ZNA heeft twee erkende borstklinieken: een coördinerende borstkliniek in ZNA Middelheim en een geaffilieerde borstkliniek in ZNA Jan Palfijn. Beide borstklinieken zijn officieel erkend door de overheid, behandelen elk jaarlijks meer dan 125 vrouwen met borstkanker en beschikken dus over ruime expertise om de patiënten kwaliteitsvolle multidisciplinaire borstkankerzorg te bieden.’

 

De Borstkliniek van ZNA Middelheim werkt samen met een team van verschillende borstexperten voor de diagnose, behandeling en opvolging van borstkanker.

Ons multidisciplinair artsenteam bestaat uit anatoom-pathologen, borstchirurgen, gynaecologen, radiotherapeuten, radiologen, oncologen en plastische chirurgen. Doordat dit team op geregelde tijdstippen overlegt tijdens zogenaamde MOC’s (Multidisciplinair Oncologisch Consult) en elke arts vanuit zijn specifieke achtergrond je aandoening bekijkt, krijgen we een dieper inzicht in wat voor jou de meest optimale behandeling is.

Je wordt als oncologische patiënt niet alleen door artsen gevolgd, ook een gespecialiseerde borstverpleegkundige en een psycholoog zijn op de hoogte van je toestand. Je huisarts wordt steeds uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens jouw MOC. Hij/zij krijgt nadien een uitgebreide toelichting van het behandelplan of het verloop van je behandeling.

De ZNA Borstkliniek garandeert je, vanaf het eerste contact in het ziekenhuis tot bij de nazorg van je behandeling, persoonlijke begeleiding door ervaren professionals.

Contact

Onze kwaliteit

  • Voldoet aan de Europese normen. Lid van de Europese organisatie "SenoNetwork"
  • Diepgaande expertise, met nadruk op individuele begeleiding
  • Psychologische begeleiding, revalidatie en sociale dienstverlening

Borstverpleegkundige

Onze borstverpleegkundige staat je tijdens elke fase bij.

Meer

Eerste raadpleging

Je arts ziet je het liefste voor de eventuele invasieve onderzoeken (punctie).

Een bloeduitstorting kan het klinisch onderzoek namelijk beïnvloeden. Bovendien zal je arts ook de juiste volgorde van de onderzoeken bepalen ( NMR of MRI)

Groepsessies ACT

Lotgenoten geconfronteerd met kanker kunnen deelnemen aan 8 groepssessies gebaseerd op de principes van Acceptance & Commitment Therapie (ACT).

Lees er meer over: Samen terug in ACT-ie

Indien dit programma jou wel iets lijkt, neem dan snel contact op met:

  • Roosmarijn Vande Kerckhove:
    03 280 22 46
  • Karin Ulrichs:
    03 280 22 40

Nauwe samenwerking met

Laatste update op: 29-11-2023
Auteur(s): Team Borstkliniek - Coördinerend