Aquagym

Voor wie?
Zwangere vrouwen vanaf 25 weken zwangerschap. We vormen groepjes van maximum 8 zwangeren (zonder partner). Een vroedvrouw en kinesiste (bekkenbodemspecialiste) begeleiden de aquagym.

Let op: elke zwangere vrouw heeft slechts recht op 9 beurten pre- en postnatale kinesitherapie.

Waar?
Zwembad in ZNA Middelheim Lindendreef 1, 2020 Antwerpen
Inschrijven aan hoofdingang, nadien route 43 volgen

Wanneer?
Elke maandagavond van 19:00 u. – 20:00 u. en van 20:00 u. -21:00 u.

Toelatingsvoorwaarden
Om te kunnen deelnemen heb je een voorschrift voor prenatale kinesitherapie nodig. Dat kan je tijdens een consultatie bij je gynaecoloog of huisarts aanvragen.

Waarom aquagym tijdens de zwangerschap?
Door je zwangerschap begint je lichaam te veranderen. In het begin kan je vaak nog moeiteloos vele dingen doen. Naarmate je zwangerschap vordert, kan dat moeilijker worden als gevolg van je groeiende buik. Bepaalde bewegingen kunnen minder aangenaam voelen, waardoor je misschien minder gaat bewegen en je conditie achteruit gaat.

Zwemmen en aquagym hebben een positieve invloed op je conditie en je lichaam. Het water kan ook een ontspannen gevoel geven, doordat de opwaartse kracht van het water bepaalde spiergroepen of gewrichten ontlast. Daardoor kunnen pijnklachten verminderen.

Aquagym is niet bedoeld om te leren zwemmen, maar wel om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven en te werken aan je conditie en spierkracht. Door de gewichtloosheid in het water kan je je gemakkelijk bewegen

Ben je overtuigd?
Aarzel niet en schrijf je nu in via 03 280 30 03.

Wij hopen je spoedig te verwelkomen  op een (of vele) van onze sessies!

Laatste update op: 30-11-2022