Reumatologie

Bij dienst Reumatologie van ZNA richten we ons op de diagnose en behandeling van aandoeningen en ziekten die van invloed zijn op gewrichten, spieren en botten. Hiertoe behoren reumatoïde artritis, spondyloarthritis - spondylitis ankylosans, jicht, lupus, sclerodermie, vasculitis, inflammatoire spierziekten. Ook kinderen en adolescenten kunnen bij ons terecht met reumatische aandoeningen. Verder behandelen we ook andere oorzaken van spier- en gewrichtspijn zoals het carpale tunnelsyndroom, bursitis, wekedelenreuma en artrose.

Sommige behandelingen worden in het dagziekenhuis uitgevoerd, voor andere moet je opgenomen worden in het ziekenhuis. Daarnaast kan je ook deelnemen aan klinische studies (clinical trials).

Contact

Raadpleeg ons in

Klinische studies

De oorzaken van reuma zijn moeilijk te achterhalen, maar de ontwikkeling van behandelmethoden gaat razendsnel. Bij ZNA werken we daar intens aan mee. Op die manier kunnen we patiënten sneller toegang bieden tot de meest recente behandelingen.

Meer
 

Nuttige links

Onze kwaliteit

  • We behandelen reumatische aandoeningen met de meest recente diagnostische en therapeutische kennis.
  • Multidisciplinaire samenwerking met andere diensten zoals Klinische Biologie, Radiologie, Orthopedie.
  • We nemen deel aan klinisch wetenschappelijk onderzoek, zo helpen we het onderzoek en de behandeling van reumatische aandoeningen verder én garanderen we onze patiënten een vroege toegang tot de modernste behandelingen.
Laatste update op: 29-05-2024