Borstkliniek - Coördinerend

De Borstkliniek van ZNA Middelheim werkt samen met een team van verschillende borstexperten voor de diagnose, behandeling en opvolging van borstkanker.

Ons multidisciplinair artsenteam bestaat uit anatoom-pathologen, borstchirurgen, gynaecologen, radiotherapeuten, radiologen, oncologen en plastische chirurgen. Doordat dit team op geregelde tijdstippen overlegt tijdens zogenaamde MOC’s (Multidisciplinair Oncologisch Consult) en elke arts vanuit zijn specifieke achtergrond je aandoening bekijkt, krijgen we een dieper inzicht in wat voor jou de meest optimale behandeling is.

Je wordt als oncologische patiënt niet alleen door artsen gevolgd, ook een gespecialiseerde borstverpleegkundige en een psycholoog zijn op de hoogte van je toestand. Je huisarts wordt steeds uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens jouw MOC. Hij/zij krijgt nadien een uitgebreide toelichting van het behandelplan of het verloop van je behandeling.

De ZNA Borstkliniek garandeert je, vanaf het eerste contact in het ziekenhuis tot bij de nazorg van je behandeling, persoonlijke begeleiding door ervaren professionals.

Contact

Raadpleeg ons in

Borstlounge in ZNA Middelheim

De borstlounge biedt patiënten met borstkanker de mogelijkheid om het genezingsproces comfortabeler door te maken.

Lees meer

Herstel en balans

Een samenwerking van ZNA Middelheim met het Integraal Kankercentrum in Nederland.

Meer

Infosessie ACT

Lotgenoten geconfronteerd met kanker kunnen deelnemen aan 8 groepssessies gebaseerd op de principes van Acceptance & Commitment Therapie (ACT).

Contact:

  • Hanne Craeymeersch:
    03 280 22 46
  • Karin Ulrichs:
    03 280 22 40

KB - Erkenning en organisatie

Erkenning en organisatie van de borstklinieken in België wordt bepaald volgens de Nationale normen zoals gepubliceerd in het Koninklijk Besluit (KB) van 26 april 2007.

Meer

Onze kwaliteit

  • Erkenning op Europees niveau. Lid van de Europese organisatie "SenoNetwork"
  • Uitgebreide kennis gebaseerd op recente medische vooruitgang
  • Multidisciplinaire aanpak met goede communicatie met de huisarts
  • Deskundig, snel en persoonlijk
Laatste update op: 24-10-2021
Auteur(s): Team: Borstkliniek