Stresskliniek - Mindfulnesstrainingen

Nogal wat mensen lijden aan stressklachten. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een ernstige lichamelijke ziekte of ze kunnen veroorzaakt zijn door andere stressvolle levensomstandigheden en gebeurtenissen, thuis of op het werk. Stressklachten uiten zich lichamelijk en psychisch. Dat kan gaan van lichamelijke ongemakken tot depressie en burn-out.

Wat de psychologische en lichamelijke gevolgen zijn van stress, wordt vooral bepaald door de manier waarop je er mee omgaat. Dit heb je voor een groot gedeelte zelf in handen. Bij stress zal het niet de dokter zijn die je kan zeggen wat goed voor je is. De bal ligt in je eigen kamp. In mindfulnesstraining reiken we je de tools aan om beter met stress om te gaan. Lichaam, gevoelens, gedachten en communicatie zijn daarbij belangrijke thema’s. 

Gratis kennismakingssessies

Gratis kennismaking Mindfulness door Peter Leysen

 

  • Juni 2024
    • 19 juni: 10:00 u. - 11:30 u. - ZNA Middelheim - VOLZET
    • 19 juni: 14:00 u. - 15:30 u. - ZNA Sint-Elisabeth - VOLZET

Inschrijven voor een kennismakingssessie kan door dit formulier in te vullen

 

Contact

Je kan ons contacteren;

[email protected] - 03 280 35 05 
We zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag. Op andere momenten kan je een voicemail achterlaten of een mail sturen, we contacteren u dan zo snel als mogelijk.

Team

dr. Jan Van Hecke en Peter Leysen


Jan Van Hecke - ZNA Stresskliniek


     
 


 

Jan Van Hecke is sinds 2021 verbonden aan de stresskliniek, maar werkt al sinds 2003 als psychiater bij ZNA. Onder meer in het Acuut Traject, op de Eenheid voor Psychiatrische Spoedinterventie en het Mobiel Crisis Team Antwerpen. In 2011 doctoreerde hij aan de Universiteit Antwerpen. Naast deze expertise op psychiatrisch vlak heeft hij een bijzondere affiniteit met psychotherapeutisch werk en ervaringsgerichte therapie. 

Peter Leysen is al meer dan 25 jaar bezig met mindful bewegen, ademen en zitten.  Hij beëindigde de vijfjarige opleiding tot erkend yogadocent van de Yoga Federatie in 2014 en volgde daarna diverse bijscholingscursussen op het vlak van lichaamshoudingen, ademhaling en meditatie.  Op het vlak van ademwerk is hij gecertificeerd Oxygen Advantage© trainer.  In 2021 startte Peter, bij Edel Maex, de professionele vorming tot mindfulnesstrainer en hij begeleidt sindsdien de mIndfulnesstraining voor volwassenen in de stresskliniek.

Andere lesgevers:


Edel Maex


     


Jen Bertels

Edel Maex richtte de stresskliniek op bij ZNA. Dr. Maex is op pensioen sinds 2021, maar blijft de terugkomsessies en vormingen voor professionals begeleiden.

Ook Jen Bertels ging in 2021 op pensioen en geeft nog een aantal mindfulnesstrainingen voor volwassenen. 

Vragen?

Contacteer ons op 03 280 35 05.
We zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag. Op andere momenten kan je een voicemail achterlaten of een mail sturen, we contacteren u dan zo snel als mogelijk.

 

Raadpleeg ons in

Nieuwsbrief ZNA Stresskliniek

Onze kwaliteit

Gebaseerd op het Mindfulness Based Stress Reduction programma van Jon Kabat-Zinn

  • wetenschappelijk onderbouwd
  • medisch acceptabele werkwijze
Laatste update op: 14-06-2024
Auteur(s): Team: Stresskliniek