Stresskliniek - Mindfulnesstrainingen

Nogal wat mensen lijden aan stressklachten. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een ernstige lichamelijke ziekte of ze kunnen veroorzaakt zijn door andere stressvolle levensomstandigheden en gebeurtenissen, thuis of op het werk. Stressklachten uiten zich lichamelijk en psychisch. Dat kan gaan van lichamelijke ongemakken tot depressie en burn-out.

Wat de psychologische en lichamelijke gevolgen zijn van stress, wordt vooral bepaald door de manier waarop je er mee omgaat. Dit heb je voor een groot gedeelte zelf in handen. Bij stress zal het niet de dokter zijn die je kan zeggen wat goed voor je is. De bal ligt in je eigen kamp. In mindfulnesstraining reiken we je de tools aan om beter met stress om te gaan. Lichaam, gevoelens, gedachten en communicatie zijn daarbij belangrijke thema’s. 

Opgericht door Edel Maex

De stresskliniek werd binnen ZNA opgericht door psychiater Edel Maex. Hij pionierde in Vlaanderen door de mindfulness-techniek een vaste plaats te geven in de ziekenhuiscontext. Vandaag draagt de Stresskliniek nog steeds zijn vooruitstrevende inzichten en expertise uit. Edel Maex blijft als supervisor ook nog nauw betrokken bij de Stresskliniek.

 

Ons team

  • Edel Maex, psychiater en afdelingshoofd 
  • Jen Bertels, psycholoog
  • Lien De Rijdt, psycholoog 
  • Vera Marchand, leerkracht

Contacteer ons op 03 280 35 05

Raadpleeg ons in

Onze kwaliteit

Gebaseerd op het Mindfulness Based Stress Reduction programma van Jon Kabat-Zinn

  • wetenschappelijk onderbouwd
  • medisch acceptabele werkwijze
Laatste update op: 27-02-2021
Auteur(s): Team: Stresskliniek