Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde (MKA)

De specialisten van de dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie bij ZNA behandelen voornamelijk ziekten en afwijkingen in mond, kaak en aangezicht. Ze werken vooral na verwijzing door je eigen tandarts, orthodontist of huisarts, maar ook zonder verwijsbrief kan je bij hen terecht voor advies of behandeling.

De MKA-chirurgen voeren zowel kleine als grote correcties uit. Kleine correcties zoals: het verwijderen van (wijsheids)tanden, het behandelen van ontstoken wortelpunten en het plaatsen van tandimplantaten. Grote ingrepen kunnen onder meer kaakcorrecties, het behandelen van kaakbreuken en speekselklierchirurgie omvatten.

Contact

Raadpleeg ons in

Hoofd-halskliniek

De Hoofd-halskliniek van ZNA is volgens de cijfers van het KCE (Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) een van de grootste behandelaars van hoofd- en halskankers in België.

Een gespecialiseerd Hoofd-halsteam, bestaande uit verschillende paramedici, die de patiënten van bij de eerste diagnose intensief begeleiden gedurende de hele behandeling: de oncologieverpleegkundige, logopediste, oncologiepsychologe, diëtiste, sociaal verpleegkundige.

Lees er meer over.

Terugbetaling tandextractie

Ben je ouder dan 18 en jonger dan 53 en moet je een doorgebroken tand laten trekken? Hou er dan rekening mee dat je ziekenfonds deze tandextractie niet zal terugbetalen. Je arts vertelt je hoeveel je behandeling zal kosten.

Laatste update op: 20-02-2024
Auteur(s): Team: Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie