ZNA Obesitascentrum


Overgewicht en obesitas komen steeds vaker voor en brengen heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee.

Heb jij last van overgewicht of obesitas? Deed je vaak een dieetpoging, maar zonder blijvend resultaat? Ben je gemotiveerd om je probleem serieus aan te pakken? 

Dan kan het ZNA Obesitascentrum jou helpen. Samen met jou stippelen we een traject uit dat je helpt te evolueren naar een gezonde levensstijl en je gezondheid te verbeteren op lange termijn.

Persbericht

‘Na een maagverkleining moeten patiënten hun levenswijze blijvend aanpassen om optimaal gewicht te bereiken en te behouden.’

Samen naar een gezonde balans

Het obesitastraject

Verschillende behandelingen zijn mogelijk wanneer je overgewicht hebt en wil evolueren naar een gezonde levensstijl: een uitgebalanceerd dieet bijvoorbeeld en bewegingstherapie, al dan niet gesteund door een chirurgische ingreep. De aanpak die het best bij jou past bepalen we met het multidisciplinair team en leggen we vast in je persoonlijk obesitastraject.
Screening, behandeling, nazorg: de 3 fases van het obesitastraject

De ingrepen

Niet iedereen die zwaarlijvig is hoeft een operatie te ondergaan. Een chirurgische ingreep beschouwen we als een laatste hulpmiddel in het traject naar een blijvend gezonde levensstijl. De 3 ingrepen die het ZNA Obesitascentrum het meest uitvoert zijn: gastric bypass (maagbypass), sleeve gastrectomie (maagverkleining via sleeveresectie) en endoscopische sleeve gastroplastiek (maagverkleining via de slokdarm).
Lees meer over de obesitasingrepen

Bewegingstherapie

Regelmatig bewegen maakt een belangrijk deel uit van je nieuwe levensstijl. Genieten van je nieuwe lijf en je nieuwe leven kan individueel, maar je kan ook kiezen voor bewegingstherapie in groep. We bieden 2 groepsprogramma's aan: 'Bewust bewegen' voor patiënten die in aanmerking komen voor een operatie. En 'Gewicht in evenwicht' voor patiënten die geen vermageringsoperatie ondergaan.
Wil je bewegen in groep?

Het obesitasteam

In het ZNA Obesitascentrum staat een multidisciplinaire aanpak centraal. Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines kunnen we je optimale medische zorg en begeleiding aanbieden. Het multidisciplinair obesitasteam bestaat uit chirurgen, endocrinologen, psychologen, diëtisten, verpleegkundigen en kinesisten.
Maak kennis met het team
Laatste update op: 23-10-2019