Prijsindicaties vermageringsoperaties


 

Het totale kostenplaatje van een operatie is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren zoals al dan niet tussenkomst van het ziekenfonds, kamerkeuze, bijkomende hospitalisatieverzekering of tussenkomst van een zorgverzekeraar.

De prijzen die je hier terugvindt, zijn slechts richtprijzen. De uiteindelijke kostprijs van een ingreep kan afwijken van de informatie die je hier vindt. 

Patiënten aangesloten bij een ziekenfonds

Voorwaarden tussenkomst ziekenfonds bij vermageringsoperaties

 • minstens 18 jaar oud zijn, EN 
 • een BMI van 40 of meer, OF
 • een BMI van 35 of meer met suikerziekte behandeld met medicatie, met een verhoogde bloeddruk die na 1 jaar onvoldoende reageert op 3 medicaties of met bewezen slaapapneu, OF
 • een BMI van 35 na een eerdere vermageringsoperatie

Prijsindicaties vermageringsoperaties

Wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan, maken we automatisch een notificatieformulier (formulier 77) voor het ziekenfonds op.

Voor je hospitalisatieverzekering worden op aanvraag de nodige formulieren ingevuld of een medisch attest opgemaakt. Of de hospitalisatieverzekering al dan niet tussenkomt in de kostprijs van de ingreep en/of een eenpersoonskamer vergoedt, hangt af van het contract dat je afsloot. 
 

Bij opname betaal je naargelang je statuut bij je ziekenfonds 50 of 75 euro voor een meerpersoonskamer, of 300 euro voor een eenpersoonskamer. De uiteindelijke factuur van de opname voor de volledige kostprijs krijg je enkele weken na je opname toegestuurd. 

Patiënten niet aangesloten bij een ziekenfonds, patiënten zonder tegemoetkoming van het ziekenfonds en buitenlandse patiënten

Voorwaarden voor vermageringsoperaties

 • Vanaf een BMI van 35 kom je eventueel in aanmerking.

Prijsindicaties vermageringsoperaties

Na consultatie worden de nodige attesten opgemaakt. Ga na bij je zorgverzekeraar/hospitalisatieverzekering welke attesten of formulieren je moet indienen.

  Je betaalt de kostprijs van de operatie 1 week voor je opname of ten laatste bij opname. De uiteindelijke factuur van de opname voor de volledige kostprijs krijg je enkele weken na je opname toegestuurd. 

  Betalingsmogelijkheden

  • Contant
   Hou er rekening mee dat de Belgische wetgeving ons slechts toelaat 3.000 euro cash te ontvangen.
  • Bankkaart 
   Hou rekening met het feit dat er normaal gezien een daglimiet staat op bankkaartverrichtingen. Contacteer je bank eventueel op voorhand om die daglimiet te verhogen.
  • Overschrijving
   Rekeningnummer: BE36-0910-1768-8381
   ZNA Stuivenberg – Lange Beeldekensstraat 267 – 2060 Antwerpen
   Vermelding:
   naam en voornaam patiënt – geboortedatum – opnamedatum – indien reeds gekend: contactnummer geplande opname

  Prijsindicaties preoperatieve onderzoeken

  Voorafgaand aan de ingreep worden een aantal preoperatieve onderzoeken uitgevoerd.

  In geval van bijkomende onderzoeken zoals bv. een slaaponderzoek of een uitgebreid cardiaal onderzoek kan de kostprijs van de vooronderzoeken meer bedragen.
   

    Tussenkomst ziekenfonds Geen ziekenfonds -
  buitenlandse patiënten
  Gastric bypass 150 EURO 750 EURO
  Sleeve gastrectomie 150 EURO 750 EURO
  ESG 130 EURO 500 EURO

  Heb je nog vragen over je factuur, de erelonen of andere kosten, neem dan contact op met de dienst Facturatie, werkdagen van 08.00 u. tot 16.00 u.

  ZNA-Facturatiedienst 
  Luitenant Lippenslaan 57 
  2140 Borgerhout
  03 270 80 60
  [email protected]

  Laatste update op: 19-07-2021