Oncologisch Centrum ZNA



Jaarlijks
behandelt het ZNA Oncologisch Centrum meer dan 2.000 patiënten met nieuw gediagnosticeerde kankers. Samen met ZNA-afdelingen voor kankerbestrijding behandelen de oncologen borstkanker, tumoren van het hoofd en halsgebied, het maagdarmkanaal, de longen en longvliezen, gynaecologische tumoren, huidtumoren en urogenitale tumoren (nieren, urinewegen, blaas, prostaat en testikels). Ook zeldzame tumoren, zoals sarcomen en neuro-endocriene tumoren worden hier behandeld.

Door de nauwe samenwerking tussen de verschillende ZNA-afdelingen voor kankerbehandeling kan het oncologisch centrum het hoogste niveau van oncologische zorg garanderen. De beste omkadering voor patiënten met kanker vereist immers een goede integratie van diagnose, medische, psychosociale en palliatieve zorg.

Onze kwaliteit

Het ZNA Oncologisch Centrum behoort tot de Europese top en behaalde al vele jaren de internationale erkenning ‘Designated Center in Integrated Oncology and Palliative Care’.

Het ZNA Oncologisch Centrum kiest er bewust voor om ultramoderne kankerbehandelingen te combineren met een menselijke begeleiding van de patiënten – met oog voor de emotionele en fysieke zorgen. Daarom wordt er telkens gewerkt aan een aanpak op maat.

 

Multidisciplinair oncologisch consult

De behandeling van kanker is afhankelijk van de aard en uitgebreidheid van de ziekte. Op basis van deze criteria en de toestand van de patiënt wordt gekozen voor operatie, radiotherapie en/of chemotherapie. Tijdens het Multidisciplinair Oncologisch Consult wordt de optimale behandelingsstrategie voor de individuele patiënt gekozen.

Bij het MOC zijn minstens de behandelend specialist, de oncologisch chirurg, de medisch oncoloog, de radiotherapeut-oncoloog, de anatomopatholoog en de huisarts betrokken. Zij leggen de optimale behandeling van de individuele patiënt vast en geven iedereen een zorgtraject op maat.

Laatste update op: 30-11-2022