2007 Loire

In 2007 bestaat Surplus 10 jaar als vzw. We planden daarom een driedaagse minitrip naar de Loire waar we drie prachtige kastelen zouden bezoeken, en dit gekoppeld aan de gastronomische geneugten die deze regio biedt.

2 juni 2007
Onder wat bewolkt weer stond iedereen klaar voor het vertrek naar de Loire. Busreizen Verhoeven had voor een schitterende bus gezorgd met Royal Class, en ook de chauffeur Gust was er één uit de duizend. Dat begon dus al goedl Ook het verkeer verliep vlot, en zo konden we precies op schema om 12u15 stoppen voor de lunch in het baanrestaurant "Arche de Limours" iets voorbij Parijs. Van daaruit reden we verder, en al om 15u kwamen we aan in Chambord, Het prachtige kasteel maakte een enorme indruk. We splitsten in 3 groepen: 27 mensen gingen met een boot rond het kasteel varen, een drietal maakten een fietstocht door het park en de overige 16 mensen gingen het kasteel van binnenin bezoeken. Het weer zat enorm mee, en er was nog tijd voor een terrasje, Nadien reden we door naar ons hotel. Dit was zeer mooi langs de Loire gelegen, en s'avonds kregen we een lekker viergangenmenu.

3 juni 2007
Om stipt 9u30 stond iedereen klaar voor de transfer naar Blois. Om 10 uur stonden we aan het kasteel van Blois. Opnieuw een schitterend kasteel met de karakteristieke trap dat vooral ook van binnen zeer mooi gedecoreerd was. De 2 gidsen legden ons haarfijn de geschiedenis van het kasteel uit, inclusief de moord op één van de hertogen van het kasteel. Na de lunch maakten we een rit per paardenkoets waarbij we een mooi zicht kregen op de stad vanop de andere oever van de Loire. Om 17u30 kwamen we dan moe maar voldaan aan in het tweede hotel in Chenonceaux, het hotel "le bon laboureur". Dit is een zeer charmant hotel met mooie kamers en omliggende tuinen en zelfs een zwembadje. Het weer zat nog steeds mee, en we genoten van het gastronomische menu op het terras. Dit was echt genieten. Als waardige afsluiter gingen we rond 22 uur kijken naar de verlichte tuinen van het kasteel. Op de achtergrond speelde klassieke muziek door het park. Tegelijk schitterend en rustgevend.

4 juni 2007 
Iedereen kreeg de gelegenheid even uit te rusten, en degenen die wilden konden zelf ook nog van de binnenkant het kasteel gaan bezoeken. Om 11 vertrokken we dan naar Vouvray waar we een wijnkelder zouden bezoeken, inclusief een degustatie. Er werd duchtig wat wijn ingeslagen voor thuis. Na de lunch bracht Gust ons veilig en wel terug in Antwerpen. Het was iets na 11 uur, en het was zeer mooi geweest. Na Venetië waarschijnlijk de mooiste trip die we ooit met Surplus maakten. Bedankt aan iedereen voor de goede sfeer en op naar oktober, dan gaan we naar Rijsel!

Bekijk de fotoreportage.

Laatste update op: 25-08-2021