2007 Lille

19 oktober 2007 
Vrijdagochtend 9 uur startte ons weekend naar Lille, Frankrijk. Eerst richting Róubaix, waar we "La Piscine Musée d'Art et d'Industrie" bezochten. Het is een van de mooiste musea van Frankrijk. In een prachtig art déco kader leidden 2 gidsen ons rond om de collectie van het museum te bewonderen. Zij omvat een mooie selectie schilder- en beeldhouwkunst, keramiek, textiel en design uit de 19de en 20ste eeuw. Tijdens de rondleiding werden we opgeschrikt door de geluiden van mensen op bezoek in net zwembad. Dat gaf een leuke indruk van de sfeer in "la piscine" voor het een museum werd. Tegen 1 uur werden we verwacht in brasserie Meert waar we genoten van een lekkere lunch. Bij het afscheid wensten ze ons nog veel sterkte met onze regering.

Afspraak om 15 uur aan de office du Tourisme van Lille. Onder begeleiding van een "vrolijke" Nederlandstalige gids en onze chauffeur Walter reden we met de bus door "Lille door de eeuwen heen". Er werd heel wat afgelachen op de bus. Ik denk dat walter niet goed wist wat hem overkwam. We overnachtten in hotel "Mercure Lille centre opéra". Een charmant 100-jaar oud hotel in het centrum van Lille.'s Avonds maakten we een kleine wandeling naar een restaurant waar we heerlijk verwend werden met een gastronomisch diner.

20 oktober 2007 
Na een uitgebreid ontbijt trokken we naar de "Grande Place" waar we opgewacht werden door alweer 2 heel goede gidsen. De groep werd in 2 gesplitst en we trokken door het oude centrum van Lille. We dwaalden door de velen straatjes en hoorden nog wat over de geschiedenis. We kwamen ook veel goede adresjes tegen zodat we wisten waar we onze vrije shoppingtijd moesten doorbrengen. Het weer was aangenaam, we dronken nog een koffie op een terrasje in de zon. Na een lunch in restaurant "L'Assiette du Marché" reden we richting richting huis. We hadden nog een lange avond om na te genieten van een kort máar boeiend weekend' Bedankt iedereen!

Bekijk ook de fotoreportage.

Laatste update op: 25-08-2021