2006 De Hoge Veluwe

Op zondag 24 en maandag 25 september was het weer zover. We begonnen aan intussen al onze zevende minitrip met Surplus. De weersvoorspellingen waren goed dus dat beloofde! Met een vijftien minuutjes vertraging vertrokken we om 8.45 u. vanuit het ZNA Middelheim richting Hoge Veluwe. Na een busrit van twee uur kwamen we daar aan. Vervolgens begonnen we aan een geleid bezoek aan het park. Nu ja, "geleid" moet je wel wat met een korreltje zout nemen, want we hadden niet echt een goede indruk van de "leiding" van de lokale gidsen. Maar goed, dat kon de pret niet drukken, integendeel zelfs, er werd aardig wat afgelachen... Het middageten in restaurant "De Koperen Kop" mocht er best zijn, zeer verzorgde self-service, en iedereen een plaatsje in een apart zaaltje voor ons. De middag kon op zeer veel bijval rekenen. De gidsen van het Kroller Moller museum waren schitterend. Alle topwerken van Van Gogh in het museum kwamen aan bod. Een andere groep van een 15-tal mensen ging fietsen. Zelfs 1 rolstoel patiënte ging mee op de speciaal voorziene fiets, Een kleinere groep mensen ging wandelen. Tegen 4.30 u. was het dan tijd om te vertrekken naar ons hotel, Kasteel Engelenburg.

We werden hier werkelijk ondergedompeld in een prachtige sfeer. De oprijlaan is simpelweg majestueus, de kamers zijn van alle luxe voorzien, en het restaurant is prachtig met zicht op de mooie tuin. We kregen een gastronomisch menu met de volgende gangen:

  • Foie gras
  • Kreeftensoep met grijze garnalen
  • Zeebaars met macaroni
  • Ossehaas
  • Citroensorbet met gebak
  • Koffie met versnaperingen

Ook het ontbijt de volgende dag mocht er wezen. Een buffet met gerookte zalm, spek met eieren, koffiekoeken, broodjes met beleg, choco enz... Nadat we wat in de zon hadden gezeten op het terras vertrokken we rond 11.00 u. richting Zutphen. Toen we Zutphen wilden binnenrijden stonden we toch voor een verrassing: de bus kon de rivier De IJssel niet oversteken, omdat voertuigen hoger dan 3,01 meter niet over mochten! Dan maar enkele kilometers teruggereden om daar via de nieuwe brug en een omweg toch tot in Zutphen te geraken. We kwamen aan in "De Hanzestadsbrouwerij", een restaurant in het centrum van Zutphen dat zijn eigen bier brouwt, en ook bier verwerkt in zijn gerechten. Een mosterdsoep, zalm of biefstuk en een chocoladedessert: we lieten het ons goed smaken. Rond 14.15 u. gingen we dan met twee stadsgidsen richting fluisterboten. We brachten o.m. een bezoek aan de nieuwe bibliotheek die prachtig werd ingericht in een kerk die 25 jaar later volledig werd ontruimd. Zeer mooi en een waardige bestemming voor dit monument. In drie boten maakten we dan een trip van een uurtje op de wateren buiten Zutphen. Heel rustgevend. De dag werd mooi afgesloten met een koffie en gebak in "het IJsselpaviljoen". En rond 17.00 u. was het dan tijd om ons in de files te begeven.

EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN
We krijgen regelmatig de vraag: "hoe kunnen jullie dit doen voor 50 euro pp". Het antwoord is simpel: niemand kan dit doen. Uiteraard steken wij geld toe aan deze trips dankzij de vele giften die wij krijgen. Toch springen wij ook zeer voorzichtig om met deze giften. In Kasteel Engelenburg kan iedereen bovenstaand arrangement boeken, maar doordat we bereid zijn om op zondagavond te overnachten, en doordat we in groep komen kunnen we de prijs wel wat drukken. Daarnaast werden onze middagactiviteiten in Zutphen volledig gesponsord door "marketing Zutphen". Ze hebben op hun site alle evenementen en heel veel info over Zutphen.

Bekijk ook de fotoreportage.

 

Laatste update op: 25-08-2021