2006 Toubkal

Na de succesvolle tocht van vorig jaar naar de Gran Paradiso is de roep om een herhaling groot, zowel bij de begeleiders als bij de deelneemsters van “Herstel en balans”. Het verhaal van de bergtocht heeft zich als een lopend vuurtje bij de deelneemsters die in september 2005 begonnen zijn verspreid. Is er voor hen ook een tocht weggelegd?

We beginnen met Surplus aan de voorbereiding van de tocht voor 2006. De Gran Paradiso was prachtig, maar toch kiezen we voor een andere bestemming. We zijn nog niet de onzekere weersomstandigheden vergeten: het had geen haar gescheeld of we konden niet naar boven wegens slecht weer. En ook het financiële plaatje mogen we niet uit het oog verliezen. We hebben nu meer kandidates die meewillen, en we willen dit met Surplus voor iedereen betaalbaar houden: 500 euro, en de rest wordt bijgelegd door Surplus. Een Alpentocht met goede begeleiders kost nu eenmaal geld.

Daarom kiezen we voor de Jebel Toubkal, de hoogste berg van Noord Afrika. Door de komst van Atlas Blue zijn er nu betaalbare rechtstreekse vluchten van Brussel naar Marrakech. Bovendien is het weer in de Atlas veel stabieler, en we kennen er een goed gidsenbureau. Als kers op de taart is er de unieke Marokkaanse cultuur, wat toelaat om in een exotische sfeer te logeren en dineren in Marrakech.

Als voorbereiding trekt 1 van de begeleiders naar de Atlas. Een tiental riads worden bezocht, en uiteindelijk wordt Riad Al Jazeera als beste uitgekozen. Ook de tocht wordt geëvalueerd en uiteindelijk toch wat te zwaar bevonden: we zullen de aanloop iets lichter maken voor onze deelneemsters. De top kan je natuurlijk niet inkorten, die blijft 4167 meter hoog.

Laatste update op: 25-08-2021