2008 Katharinaberg

Na de succesvolle tochten van 2005, 2006 en 2007 willen we uiteraard verdergaan met dit initiatief. We merken dat het heel veel betekent voor vele patiënten, en de vraag om hiermee verder te gaan is groot. Dat geeft ons uiteraard veel voldoening en ook de motivatie om verder te gaan.

Daarnaast is er voor de mensen die niet mee kunnen of willen gaan een tweede project opgezet door enkele deelneemsters van 2007. Het is een wandelmarathon van 21 of 42 kilometer. Meer info vind je op de presentatie die ze gaven onderaan deze tekst.

Net als in 2006 was de beklimming van de Toubkal in 2007 een voltreffer. Het was weliswaar iets moeilijker door de weersomstandigheden, maar desondanks bereikten toch 10 van de 12 deelneemsters de top. We konden weer rekenen op de prima service van Mohammed, Ali en hun team van koks en muilezeldrijvers.

Het is dan misschien wat raar voor de buitenwereld dat we voor 2008 toch voor een andere bestemming kiezen, namelijk een kamelentrektocht door de Sinai woestijn met aankomst op de Katharinaberg (2650 meter). Reden is dat wij als begeleiders ook wel eens andere lucht willen opsnuiven. Daarnaast willen we net als in 2006 een film maken, en dan moet je sowieso naar een andere regio trekken. De kamelen in de woestijn bieden dan een fotogenieke achtergrond voor de film.

De tocht zelf zal zeker niet makkelijker zijn dan die naar de Toubkal. De Sinai woestijn is erg bergachtig, bij momenten heet, en de kamelen dragen enkel de bagage, niet de deelneemsters. Bovendien is het bedouïnenleven gedurende 7 dagen verre van comfortabel. Dat zijn allemaal zaken die het extra zwaar maken.

De reis gaat door van 10 tot 20 april 2008.

Qua selectieprocedure hebben we het gevoel dat we in 2007 de juiste weg waren ingeslagen. We doen een selectieproef na de eerste reeks van herstel en balans en voor de vervolgreeks van herstel en balans. We vragen van de kandidaat deelnemers een goede fysieke conditie bij de start van de tweede reeks, evenals een goede mentale ingesteldheid die enkele ontberingen kan verdragen.

Laatste update op: 25-08-2021